Veleposlaništvo RS Sarajevo /Novice /
14.05.2009  

Politične konzultacije med Slovenijo in Bosno in Hercegovino

Ljubljana, 13. maja 2009 – Danes so v Ljubljani potekale bilateralne politične konzultacije med Slovenijo in Bosno in Hercegovino. Konzultacije na ravni namestnikov ministrov za zunanje zadeve sta vodili državna sekretarka Dragoljuba Benčina in namestnica ministra za zunanje zadeve Bosne in Hercegovine Ana Trišić Babić.

 

Državna sekretarka Dragoljuba Benčina in namestnica ministra za zunanje zadeve Bosne in Hercegovine Ana Trišić Babić (Foto: BOBO)

Na konzultacijah so bili potrjeni dobri odnosi med državama, ki jih zaznamuje razvejena dinamika na vseh ravneh, še zlasti pa to velja za gospodarsko področje. V okviru konzultacij je bil govor o vseh področjih sodelovanja, dogovorjena so bila tudi nekatera srečanja na strokovni ravni.

 

Foto: BOBO

Državna sekretarka Benčina je poudarila slovensko podporo širitvi EU na Zahodni Balkan ter pojasnila slovenska prizadevanja za čimprejšnjo vizumsko liberalizacijo. Z uskladitvijo Letnega načrta dela (izhajajočega iz Memoranduma o sodelovanju med MZZ RS in MZZ BiH na področju evropskih zadev, ki je bil podpisan februarja ob obisku ministra Žbogarja v Sarajevu), je bila dodatno potrjena pripravljenost Slovenije za pomoč BiH na njeni poti približevanja EU.