Veleposlaništvo RS Sarajevo /Novice /
03.12.2018  

Svečana razglasitev najboljših zdravnikov in farmacevtov mednarodnega natečaja International Medis Awards 2018

29. novembra 2018 je v Narodnem pozorištu v Sarajevu potekala slavnostna podelitev Mednarodnih nagrad za raziskave na področju medicine in farmacije - Medis 2018.

Nagrajenci so zdravniki in farmacevti iz 9 področij, ki so svoje izjemne strokovne dosežke tudi objavil v uveljavljenih mednarodnih publikacijah s faktorjem vpliva 1,5.

Medis nagrade podeljuje v 8 državah Srednje in Vzhodne Evrope. Za nagrado v letu 2018 je bilo prijavljenih 156 kandidatov zdravnikov in farmacevtov iz Avstrije, Bosne in Hercegovine, Črne gore, Hrvaške, Madžarske, Makedonije, Slovenije in Srbije. Mednarodna komisija pod vodstvom dr. med. Matije Tomšiča je izbrala 18 finalistov, zmagovalce in podelila nagrade. Na področju nevrologije je nagrado osvojil dr. Dejan Georgijev iz Slovenije.

 

Na podelitvi je bila tudi veleposlanica Bukinac, ki je po koncu prireditve dala tudi izjavo za medije v kateri je izpostavila pomen raziskovalnega dela in podpore raziskovalnemu delu na področju medicine in farmacije ter vlogo odgovornega podjetništva pri tem.

 

29. novembra 2018 u Narodnom pozorištu u Sarajevu je održana svečana podjela Međunarodnih nagrada za istraživanje na području medicine i farmacije – Medis 2018.

Nagrađeni su ljekari i farmaceuti iz 9 oblasti koji su svoja stručna dostignuća objavili u afirmiranim međunarodnim publikacijama s faktorom utjecaja 1,5.

Medis nagrade se dodjeljuju za prostor 8 država Srednje i Jugoistočne Europe. U 2018. godini je bilo prijavljenih 156 kandidata ljekara i farmaceuta iz Austrije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Mađarske, Makedonije, Slovenije i Srbije.

Međunarodni žiri pod vodstvom dr. med. Matije Tomšiča, izabrao je 18 finalista, proglasio pobjednike i dodijelio nagrade. U oblasti neurologije nagradu je osvojio dr. Dejan Georgijev iz Slovenije.

 

Na dodjeli nagrada prisustvovala je također i ambasadorica Bukinac koja je po završetku dodjele dala izjavu za medije u kojoj je naglasila važnost istraživačkog rada i potpore istraživačkom radu na području medicine i farmacije te ulogu odgovornog  poduzetništva u tome.