Veleposlaništvo RS Sarajevo /Novice /
09.03.2018  

Koncert klasične glasbe ob dnevu žena v prostorih Veleposlaništva RS v Sarajevu

Slovensko društvo Cankar iz Sarajeva je ob dnevu žena, v četrtek 8. marca 2018, v prostorih Veleposlaništva RS v Sarajevu organiziralo koncert klasične glasbe. Koncert je bil izveden na pobudo mladega slovenskega violinista Nikole Semiča.

Uvodoma je zbrane pozdravila predsednica Slovenskega društva Cankar Verica Džindo in se zahvalila mladim za iniciative za takšne dogodke. Nagovorila jih je tudi veleposlanica Zorica Bukinac, ki je v svojem govoru poudarila, da so se ženske za svojo enakopravnost borile in da pravice, ki jih imajo danes niso same po sebi umevne. Poudarila je tudi pomen vloge žensk v politiki, kjer se sprejemajo odločitve, ki neposredno vplivajo na življenja žensk. Temu je bila posvečena tudi tematska seja komisije Predstavniškega doma Parlamentarne skupščine BiH za enakost med spoloma, ki se je je veleposlanica udeležila tega dne dopoldan na povabilo ministrice za človekove pravice in begunce Semihe Borovac.

V nadaljevanju so se z zanimivim izborom skladb predstavili Nikola Semič, violina, Petar Njegovan, viola in Aleksander Rogina, violina, ki so vsem zbranim pripravili čudovit glasbeni večer.