Veleposlaništvo RS Sarajevo /Novice /
10.05.2018  

Koncert preformance – "Evropa nedokončana mojstrovina" Mihe Pogačnika v Sarajevu

Veleposlaništvo RS v Sarajevu je 3. maja 2018 organiziralo koncert preformance – "Evropa nedokončana mojstrovina" Mihe Pogačnika. Projekt je bil izveden v soorganizacij Kantona Sarajevo in Sarajevske filharmonije ter del uradnega programa Dani Kantona Sarajevo 2018 in programa Delegacije EU v BiH za obeleževanje Dneva Evrope 2018. Koncert, ki so se ga udeležili visoki predstavniki z različnih družbenih sfer in aktivni mladi, je potekal v Domu oboroženih sil BiH. Goste, ki jih je bilo okrog 150, sta pred pričetkom nagovorili veleposlanica Republike Slovenije v Bosni in Hercegovini Zorica Bukinac in predsedujoča Skupščine Kantona Sarajevo Ana Babić. 

"Rojeni smo za vprašanja, rojeni smo, da zastavljamo vprašanja, iščemo in se s tem razvijamo. V sodobnem svetu pa smo obkroženi z navideznimi odgovori, prepričani smo v pasivnost." To so bila le nekatera od sporočil ambasadorja kulture Mihe Pogačnika.  

Koncert je požel veliko pozornosti v javnosti še pred izvedbo, samo izvedbo pa so spremljale kamere več televizij in predstavnikov medijev.