Veleposlaništvo RS Sarajevo /Novice /
18.10.2018  

SloWeekend

V soboto, 13. oktobra, se je v sončnem jutru v Tarčinu začel SloWeekend. Veleposlanike in predstavnike mednarodnih organizacij v BiH in njihove družine smo povabili na svojevrsten kulturno-rekreativni in kulinarično bogat vikend, SloWeekend. Z mislijo na nedavno priznanje Sloveniji kot najbolj zeleni in vzdržni destinaciji smo nazorno ponazorili kako lahko sistematična skrb za okolje, avtentično kulturo in biološko raznovrstnost prispevata k višji kakovosti življenja ljudi, domačinov, ki v tem okolju živijo. Tako so lahko tudi sami dobri gostitelji, ko medse povabijo obiskovalce, turiste in se uspešno uvrstijo med zaželene turistične destinacije.

Naš gostitelj je bil Ranč Lazy Horse, prijazni donatorji Laško, Perutnina Ptuj in Medex so poskrbeli za kulinarični del programa, za prikaz kulturnega izročila Gorenjske pa je poskrbelo kulturno umetniško društvo Lola, pri transportu pa nam je izdatno pomagala SV, pripadniki slovenskega kontingenta v EUFOR.

 

 

U subotu, 13. oktobra u sunčanom Tarčinu započeo je SloWeekend. Ambasadore i predstavnike/ice međunarodnih organizacija u BiH te njihove porodice pozvali smo na svojevrstan kulturno-rekreativni i bogat kulinarski vikend – SloWeekend. Obzirom na nedavno priznanje koje je Slovenija dobila kao najzelenija destinacija ovom prigodom smo  pokazali kako sa sistematskom brigom za okoliš, očuvanjem autentične kulture i biološke raznovrsnosti moguće je postići viši kvalitet života ljudi koji u tom okolišu žive. Tako su se mogli i sami ugostitelji, koji pozivaju posjetitelje, uspješno uvrstiti među poželjne turističke destinacije.

Naš domaćin bio je Lazy Horse konjički centar, te je kulinarski dio programa bio omogućen zahvaljujući ljubaznosti donatora; Laškog, Perutnine Ptuj, te zdravih proizvoda kompanije  Medex. Za prikaz kulturne tradicije, odnosno tradicionalnog Gorenjskog plesa pobrinulo se kulturno-umjetničko društvo Lola iz Sarajeva, a pri prijevozu nam je dodatno pomagala Slovenska vojska, odnosno pripadnici slovenskog kontingenta u EUFOR-u.