Veleposlaništvo RS Sarajevo /Novice /
15.11.2018  

Otvoritev razstave "Slik" akademskega slikarja Zvonka Ostojića

V Dvorani Ivane Kobilce je 12.11.2018 potekala otvoritev razstave "Slik" akademskega slikarja Zvonka Ostojića. Razstavo je odprla veleposlanica Zorica Bukinac. Pregled umetniškega dela slikarja Ostojića je podala umetnostna zgodovinarka Aida Šarac.

 

 

Veleposlanica je poudarila pomen sodelovanja med BiH in Slovenijo, zlasti za mlade. Izpostavila je vlogo društev Slovencev in njihovih potomcev v BiH in njihov prispevek k ustvarjalnosti in razvoju v Bosni in Hercegovini na različne načine, z mnogimi talenti in sposobnostmi.

 

Poudarila je tudi pomen društev in njihovih članov pri prenosu vrednot, ki jih negujejo na mlade.

 

Priložnosti kot je razstava so hkrati priložnost, da se te vrednote predstavijo. Tokrat v likovni ustvarjalnosti in umetniškem izrazu slikarja Zvonka Ostojića.

 

Razstava je odprta vsem zainteresiranim ljubiteljem umetnosti do 30. novembra. in je mogoče ogledati s prej najavljenim datumom prihoda, tako da pokličete 033 251 770, od ponedeljka do petka, od 12.00 do 14.00 ure.

 

Za vse zainteresirane obstaja možnost naknadnega odkupa slik. Kontaktna oseba je g. Zvonko Ostojić, na katerega se lahko obrnete na tel. številko 061 455 935.

 

 

Otvorenje izložbe "Slike" akademskoga slikara Zvonke Ostojića

 

U Dvorani Ivane Kobilce 12.11.2018. otvorena je  izložba "Slike" akademskog slikara Zvonke Ostojića. Izložbu je otvorila ambasadorica Zorica Bukinac. Osvrt na umjetnička djela slikara Ostojića je pružila historičarka umjetnosti Aida Šarac.

 

Ambasadorica je naglasila važnost saradnje, naročito za  mlade. Navela je i  ulogu slovenskih društava i njihovih potomaka u BiH, te njihov doprinos kreativnosti i razvoju  Bosne i Hercegovine na raznorazne načine sa mnogobrojnim talentima i sposobnostima.

 

Ambasadorica je također naglasila važnost društava i njihovih članova kada je riječ o prijenosu takvih vrijednosti na mlade.

 

Prilika kao što je izložba je u isto vrijeme  i prilika da se te vrijednosti predstave. Ovaj put je to u vidu kreativnosti i umjetničkom izrazu Zvonke Ostojića.

Izložba je za sve zainteresirane ljubitelje umjetnosti otvorena do 30. novembra i moguće ju je pogledati uz prethodno najavljen termin dolaska pozivom na 033 251 770, od ponedjeljka do petka u periodu od 12.00 – 14.00 sati.

 

Za sve zainteresirane, postoji mogućnost naknadne kupovine slika.  Kontakt osoba je gospodin Zvonko Ostojić kojeg možete kontaktirati na tel. broj 061 455 935.